Skip to content

Navigatie:

Afscheidsbijeenkomst

Meer mogelijk dan iedereen denkt

De afscheidsbijeenkomst kan plaatsvinden in het crematorium of in een kerk, maar er zijn ook veel andere locaties mogelijk zoals kapellen, zalen of horecagelegenheden, of gewoon thuis of in de buitenlucht. Ook voor de vorm van de bijeenkomst, denken wij met u mee. In grote kring of juist in kleine kring, met veel of weinig betrokkenheid van de gasten, balans tussen muziek, beeld en teksten, rituelen.

Afscheidsruimtes

Er is meer mogelijk dan een crematorium of kerk. Waar u ook afscheid neemt, de plaats waar u de laatste eer bewijst, moet een persoonlijke plek zijn. Het hoeft niet altijd een kerk, aula of crematorium te zijn. Eigenlijk kan de afscheidsceremonie op iedere plek plaatsvinden die passend gevonden wordt. Binnen of buiten, in een horecagelegenheid, een (klein) theater, een kapel, een aula bij het crematorium of bij een begraafplaats, een kerk of gewoon thuis of in de buitenlucht.

Locatie plechtigheid of condoleance

In Assen en omgeving zijn verschillende mogelijkheden voor het opbaren en voor de afscheidsplechtigheid. Voor het opbaren kunt u kiezen voor een thuis opbaring, maar als dit geen mogelijkheid is, kunt u uitwijken naar Rouwcentrum & Crematorium De Boskamp te Assen. Dit kan tevens een locatie zijn voor de plechtigheid. In de buurt van Rolde ligt Natuurbegraafplaats Hillig Meer, waar begraven kan worden in de natuur. Hier kunt u ook een bijeenkomst houden in het Ontvangsthuis.

Een andere mogelijkheid waar u de afscheidsplechtigheid en/of de condoleance kunt houden is bij Restaurant ’t Nije Hemelriek in Gasselte. Liggend in de natuur bij een natuurplas. Het is mogelijk om binnen de plechtigheid te houden en met mooi weer de condoleance buiten te houden.

In Assen kunt u denken aan een locatie voor de plechtigheid of een condoleance in de Purple zaal van de Bonte Wever, restaurant de Hertenkamp of restaurant Ponderosa. In Rolde kunt u ook denken aan de locatie van Restaurant Hofsteenge.

De mogelijkheden kunt u altijd met ons bespreken.

Contact

Anastasia Uitvaartbegeleiding

Pelikaanstraat 153
9404 CL Assen

06 – 502 918 22

E-mail

Ieder kind, ieder mens is uniek
Een unicum
Een eenheid

Ieder kind is een unieke wereld
Ongeacht de duur van het leven
Ongeacht levensstijl
Ongeacht status
Ongeacht afkomst

Ieder sterven is uniek
Iedere dood
Onzegbaar schokkend

Ieder kind
Ieder sterven
Iedere dood
Is onvergelijkbaar

Jij mag ruimte vragen
Aandacht
Voor jouw unieke verhaal

Dat is geen egoïsme
Maar respect voor het unieke leven.

Gedicht van Marinus van den Berg