Skip to content

Navigatie:

Kisten

Kisten en wades

De wet zegt dat het lichaam omhuld moet zijn. Dit mag een kist van hout of plaatmateriaal zijn, maar het mag ook een doek zijn.

Er zijn veel mogelijkheden voor een uitvaartkist. Deze keuze is heel persoonlijk. U kunt kiezen voor een eenvoudige gefineerde kist maar ook voor massieve houtsoorten zoals bijvoorbeeld eiken, beuken en grenen. De binnenbekleding kan van glanzend satijn zijn of ongebleekt katoen. In onze informatiemap krijgt u een goed beeld van de vele mogelijkheden. Hieronder een aantal omschrijvingen van uitvaartkisten die wij in ons assortiment hebben.

Eco lijn

In de eco-lijn leveren wij kisten vervaardigd uit hout met FSC-keurmerk (herplant verplichting ) en de ecokisten zijn ongelakt met een binnenwerk van katoen of linnen (model nr. 1-01 t/m 1-07 ). In de eco-lijn hebben we een aantal nieuwe modellen toegevoegd (model nr. 1-08 t/m 1-11). Dit zijn 100% milieuvriendelijke en CO2 neutrale uitvaart kisten, gemaakt van gerecycled en biologische materialen. Door de innovatie “sandwich” constructie zijn de uitvaart kisten sterke en lichtgewicht. In de collectie hebben we de naturel uitvoering, met een linnen naturel basic bekleding. Het hoofdkussen is gevuld met boekweit korrels en het matras gevuld met hooi. De kisten worden bij begraven sneller opgenomen in de natuur en bij een crematie geven ze een schonere uitstoot.

Natuur lijn

Elke kist is uniek en op ambachtelijke wijze vervaardigd van natuurlijk gedroogd hout uit FSC bossen, met een draagkracht van 150 kg. Het mos interieur wordt gemaakt van restafval, tevens is er optioneel bamboe bekleding te verkrijgen.De uitvaartkist is van 100% biologisch afbreekbaar materiaal en dus uitermate geschikt voor natuurbegraafplaatsen, maar is ook goedgekeurd voor crematies.

Personaliseren van de kist

De houten kist kan gepersonaliseerd worden door middel van bijvoorbeeld schilderingen. Dit kunt u zelf doen maar er is ook de mogelijkheid om dit te laten doen. De kist kan bij u gebracht worden zodat u deze zelf kan beschilderen, eventueel met uw naasten, of dit kan voor u gedaan worden. De kist met bekleding kan hier ook voor gebruikt worden. De effen roomwitte katoenen kist is geschikt voor beschilderingen met textielstift of verf, maar je kan er ook persoonlijke herinneringen op spelden.

Zelf de kist maken

En mocht u zelf de kist willen maken, dan ondersteunen we u daar bij als dat nodig is. Let op dat niet alle materialen toegestaan zijn in crematoria of bij (natuur)begraafplaatsen.

Alle uitvaartkisten staan in de catalogus die ik aan u kan laten zien of klik hier om naar de pagina van de catalogus te gaan.

Contact

Anastasia Uitvaartbegeleiding

Pelikaanstraat 153
9404 CL Assen

06 – 502 918 22

E-mail

Ieder kind, ieder mens is uniek
Een unicum
Een eenheid

Ieder kind is een unieke wereld
Ongeacht de duur van het leven
Ongeacht levensstijl
Ongeacht status
Ongeacht afkomst

Ieder sterven is uniek
Iedere dood
Onzegbaar schokkend

Ieder kind
Ieder sterven
Iedere dood
Is onvergelijkbaar

Jij mag ruimte vragen
Aandacht
Voor jouw unieke verhaal

Dat is geen egoïsme
Maar respect voor het unieke leven.

Gedicht van Marinus van den Berg