Skip to content

Navigatie:

Reacties en ervaringen

Na afloop van een uitvaart krijgen wij geregeld dankbare reacties van nabestaanden.
Wil u ook uw ervaring delen met anderen, stuur dan uw tekst met eventueel een foto per e-mail.

Wilt u een review op google achterlaten over Anastasia Uitvaartbegeleiding , dat kan:

Google review: https://g.page/r/CVXNUTZuZPqiEAI/review

Beste Anastasia,

Toen onze vader overleed was dat toch nog onverwachts. In korte tijd moeten er ondanks het verdriet een aantal beslissingen worden genomen en zaken geregeld. Als familie sta je dan plotseling voor de keus wie je kiest om je in deze laatste fase te begeleiden. Uit de overtuiging dat iemand met een eigen bedrijf toch het meeste gedreven is en op basis van je prima website hebben we toen voor jouw gekozen.

Je begeleiding is voor ons zeer waardevol geweest en heeft deze moeilijke periode wat makkelijker gemaakt. Het definitieve afscheid van onze vader is daarmee voor onze moeder en voor de familie in alle aspecten dat geworden wat we voor ogen hadden.

Van onze kant willen we je daar nogmaals voor bedanken.

-Vriendelijke groet, familie Bodewes

Lieve Anastasia,

Ruim een jaar geleden kwamen wij in gesprek met je op een uitvaartbeurs. Mijn dochter, terminaal ziek, wilde zelf zoveel mogelijk haar eigen uitvaart regelen, maar voelde zich belemmerd door het “natura-pakket” van haar verzekering. Jij maakte ons duidelijk dat ze vrij was zelf te bepalen wie haar uitvaart zou verzorgen en hoe. Al spoedig volgde een gesprek thuis met haar, haar man en mij ( moeder ). Ook kwam er een voorlopig kostenplaatje, hetgeen mijn dochter geruststelde. Er volgden verschillende gesprekken, waardoor in alle rust de dag van haar uitvaart invulling kreeg. Ze besliste zelf over het ontwerp voor haar overlijdenskaart, waarvan een proefdruk werd gemaakt.

Anastasia, jij voelde perfect aan hoe belangrijk dit afscheid voor ons allen zou zijn en was ons aller steun en toeverlaat in die laatste maanden. Wij beseften hoe belangrijk het is om al in een vroeg stadium contact te hebben met je en alles omtrent een uitvaart bijtijds te bespreken als er geen genezing meer mogelijk is. De dag van haar overlijden was daardoor rustig en waardig. De afscheid-bijeenkomst was precies zoals mijn dochter het gewild had.

In deze hele periode gaf je behalve deskundige informatie, veel steun, begrip en troost; je “liep met ons mee”, waardoor we steeds de volgende stap konden zetten.

Dank je, lieve Anastasia

– Noor Wichers en familie

Lieve Anastasia,

We willen je heel erg bedanken voor alle steun die je hebt gegeven rondom het overlijden van onze man en ( schoon ) vader. Dit beeldje geven we jou omdat het uitbeeldt hoe je door de week heen liefdevol om je medemens heen staat en hem/haar steunt in een moeilijke tijd van iemand leven.

Dankjewel voor jouw aanwezigheid!

– Liefs familie Roskam

Heerlijk, wat een rust…toen Anastasia toch aandrong om ’s avonds nog bij ons te komen nadat ( schoon )moeder in de middag was overleden, en wij eerlijk gezegd even “rust” wilden, na nachten te hebben doorgebracht bij ( schoon )moeder…

Ze kwam toch…en wat was het heerlijk en ongedwongen…wanneer ons ooit iets overkomt of in onze nabijheid, zal ik Anastasia zeer zeker aanbevelen.

Vanmiddag onder het genot van een kopje koffie nog even ons “afsluitend” gesprek gehad, lekker ongedwongen, gewoon jezelf zijn…heerlijk!

Ga zo door Anastasia! Dank je wel voor alles!!!! Dikke kus!!!

-Anita Sanders

Een hele lieve zorgdragende vrouw met een hart van goud in haar vak! Anastasia heeft mijn moeder zo goed geholpen en mijn moeder met zoveel rust, vertrouwen en warmte naar haar laatste rustplekje laten gaan, daar zijn niet genoeg woorden voor! De voorzorg, tijdens en nazorg is onbeschrijfelijk wat zij gedaan heeft. Het is zo ongelofelijk belangrijk hoe iemand daar mee omgaat en daar ben ik me wel van bewust geworden! Ik ken geen betere uitvaartbegeleider/ster dan Anastasia!

Nogmaals super bedankt voor alles!

– Katja

Kort voor het overlijden van mijn schoonvader spraken mijn schoonmoeder en ik alle wensen van mijn schoonvader rondom zijn uitvaart met Anastasia door. Anastasia is één brok rust, stelde de juiste vragen en luisterde met veel compassie naar onze verhalen. Na het overlijden regelde ze alles vlekkeloos, van het leveren tot de rieten mand en de koeling voor de thuisopbaring, tot de binnendoorroute naar de begraafplaats en het verzorgen van een prachtig veldboeket. De dag van de begrafenis op Hillig Meer was ondanks het verdriet een prachtige, bijzondere dag. We kijken als familie terug op een verdrietige, maar bijzondere tijd van afscheid en stil staan bij het leven van een lieve man. Anastasia heeft daarin een belangrijke rol gespeeld.

– Angelique

Anastasia

Mijn zus en ik willen jou nog hartelijk bedanken voor het regelen en zorg dragen voor de crematie van onze vader. De manier waarop je ons geruststelde in het begin, gaf gelijk vertrouwen. Voor alles is tijd en ondertussen is er de verzorging van onze vader. Ook de volgende dag bij het regelen van de uitvaart luister je goed naar onze wensen en stelt vragen waar nodig of geeft nog een mogelijkheid waar wij niet aan gedacht hebben. Het resulteert in een “intieme” uitvaart dat ons en de familie bij zal blijven.

Je bent een “KANJER”.

– Roelie en Menno

De eerste keer dat ik kennis heb gemaakt met Anastasia was een paar jaar geleden. Ik moest toen de begrafenis voor een tante regelen. De manier waarop zij ondersteuning gaf bij die uitvaart sprak mij enorm aan. Het heeft mede gemaakt dat ik daaraan hele goede herinneringen bewaar.

Toen mijn man vorig jaar ernstig ziek werd en uiteindelijk in mei 2016 overleed, was voor mij meteen duidelijk dat ik Anastasia zou vragen om ook zijn uitvaart te leiden. Op het moment dat ik haar belde wist zij gelijk wie ze aan de telefoon had. Zij kon zich de begrafenis van mijn tante nog goed herinneren. Gelukkig had zij de ruimte om de begrafenis van mijn man te begeleiden. Het zou voor mij een grote teleurstelling geweest zijn als zij niet had gekund. Ook deze keer was er weer dezelfde prettige samenwerking als destijds. In de voorbereiding warm, betrokken, steunend en adviserend. Tijdens de plechtigheid zelf steeds onopvallend alles scherp in de gaten houdend. Kortom alle lof voor Anastasia voor de manier waarop zij mij met haar kennis en kunde heeft bijgestaan in de moeilijkste dagen van mijn leven.

– Marianne Timmer

Hartelijk dank voor jouw professionele en warme begeleiding bij de voorbereiding en tijdens de crematie van onze moeder.

We voelden ons er zeer door gesteund.

-Fam. Schuiling

Beste Anastasia,

Gisteren hadden we een neven- en nichtenreünie van de familie van moeders kant; een grote club mensen bij elkaar dus.

Uiteraard werd ook nog even teruggekeken op de crematie van moeder. Ik wil je graag laten weten dat er veel waardering was voor jouw toespraak, waarin je de geschiedenis van de eeuw waarin moeder geleefd heeft, hebt beschreven. Zoals je weet heb ik die zelf ook als treffend ervaren.

Anastasia heeft eind april 2016 de uitvaart van mijn moeder verzorgd. Mijn familie en ik hebben veel waardering voor de wijze waarop ze dat heeft gedaan. Anastasia is een sensitieve vrouw, die snel aanvoelt wat de familie wenst; zo heeft ze ons waardevolle suggesties gedaan. Ze heeft vervolgens een originele toespraak gehouden, precies op maat. Het was een mooie uitvaart.

-Hartelijke groet, Gineke Schuiling

In augustus 2014 werd mijn partner ziek en begin januari( 2015 ) viel de diagnose vergevorderde kanker die niet meer te behandelen bleek.

Ik kende Anastasia, ik wist welk bijzonder werk ze doet en heb haar gebeld. Samen met haar hebben we zijn uitvaart besproken en al zijn wensen werden vastgelegd. Al na 8 weken moesten we hem laten gaan. Anastasia heeft ons in alle rust en erg professioneel begeleid naar die loodzware dag van zijn crematie.

De kleinkinderen kregen een voor hun begrijpelijk afscheid, ze hoorden er helemaal bij. Voor ons als familie was het zwaar maar een mooie liefdevolle dienst, helemaal zoals hij dat had gewild, heel persoonlijk en warm. Alles was mogelijk tot aan het flesje bier, zodat we thuis nog 1 keer een biertje op hem konden drinken, toe. Nooit geweten dat een uitvaart zo mooi en persoonlijk kon zijn, heel bijzonder.

Dankzij jou, Anastasia, kunnen we terug kijken op een liefdevol afscheid van een bijzondere man.

-Alletta de Haan

Contact

Anastasia Uitvaartbegeleiding

Pelikaanstraat 153
9404 CL Assen

06 – 502 918 22

E-mail

Ieder kind, ieder mens is uniek
Een unicum
Een eenheid

Ieder kind is een unieke wereld
Ongeacht de duur van het leven
Ongeacht levensstijl
Ongeacht status
Ongeacht afkomst

Ieder sterven is uniek
Iedere dood
Onzegbaar schokkend

Ieder kind
Ieder sterven
Iedere dood
Is onvergelijkbaar

Jij mag ruimte vragen
Aandacht
Voor jouw unieke verhaal

Dat is geen egoïsme
Maar respect voor het unieke leven.

Gedicht van Marinus van den Berg