Skip to content

Navigatie:

Uitvaartkosten en uitvaartverzekeringen

Wat kost een uitvaart? Dit is een veel gehoorde vraag die zeer lastig te beantwoorden is.

De kosten van een uitvaart zijn erg uiteenlopend en gecompliceerd. Het totaalbedrag is sterk afhankelijk van de prijzen van de uitvaartkist, de opbaring (thuis of in een uitvaartcentrum), de rouwkaart (oplage en vormgeving) en rouwadvertentie(s), begraafplaats of crematorium, de afscheidsviering en eventueel gebruik van een koffietafel. In verband met persoonlijke wensen is iedere uitvaart anders. Uiterlijk de tweede dag zullen wij u een kostenopgave overhandigen, zodat u indien nodig uw keuzes nog kunt bijstellen. Er zijn vaak goedkopere alternatieven, waar wij graag met u over nadenken.

De uitvaartverzekering

Veel mensen denken dat ze verplicht zijn om de begrafenisondernemer te nemen bij wie ze verzekerd zijn. Dat is niet zo. U hebt de vrijheid om uw eigen uitvaartondernemer te kiezen.

Steeds meer mensen hebben een uitvaartverzekering. Dat is verstandig want de kosten van een uitvaart zijn de laatste jaren behoorlijk toegenomen. Het kan ook zijn dat u of uw dierbare niet verzekerd is. Ook dan verzorgen wij uw uitvaart met evenveel zorg en aandacht. Als er een uitvaartverzekering is helpen wij u graag met het afhandelen van polissen en andere papieren. Bij een naturaverzekering wordt het pakket diensten omgezet in een geldbedrag. Bij een kapitaalverzekering wordt er geld uitgekeerd of kan de nota ingediend worden. Klik hier voor meer informatie over verzekeren.

Wel of geen verzekering

Denkt u dat er een uitvaartverzekering is maar weet u dat niet zeker? Kijk dan op de website vanatotzekerheid.nl/verloren-levensverzekeringspolis. Of kijk op verzekeraars.nl

Als u de akte van overlijden een verklaring van erfrecht overhandigd dan informeert Het verbond van verzekeraars gratis bij alle verzekeraars of er een verzekering is.

Transparante kostenbegroting

Wij verzorgen graag een op maat gemaakt overzicht hiervan. Mail of bel voor vrijblijvende informatie of voor het maken van een afspraak. Er wordt voor u, geheel vrijblijvend, een kostenoverzicht van een uitvaart zoals u die wenst gemaakt. Een persoonlijk en respectvol afscheid hoeft niet altijd duur te zijn.

Het is raadzaam tijdig na te gaan voor welk bedrag u precies verzekerd bent of hoeveel middelen u beschikbaar heeft, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Hoe of waar u ook verzekerd bent, Anastasia Uitvaartbegeleiding kan voor u de uitvaart verzorgen en regelt de afhandeling met de verzekering.

Neemt u gerust contact op voor meer informatie over de kosten van een uitvaart waarmee u rekening dient te houden bij het regelen van een uitvaart. Anastasia Uitvaartbegeleiding is dag en nacht bereikbaar, zeven dagen per week: 06 – 502 918 22.

Voor het verzorgen en regelen van de uitvaart zijn de Algemene Voorwaarden van toepassing.

Contact

Anastasia Uitvaartbegeleiding

Pelikaanstraat 153
9404 CL Assen

06 – 502 918 22

E-mail

Ieder kind, ieder mens is uniek
Een unicum
Een eenheid

Ieder kind is een unieke wereld
Ongeacht de duur van het leven
Ongeacht levensstijl
Ongeacht status
Ongeacht afkomst

Ieder sterven is uniek
Iedere dood
Onzegbaar schokkend

Ieder kind
Ieder sterven
Iedere dood
Is onvergelijkbaar

Jij mag ruimte vragen
Aandacht
Voor jouw unieke verhaal

Dat is geen egoïsme
Maar respect voor het unieke leven.

Gedicht van Marinus van den Berg