Skip to content

Navigatie:

Blog: Rust…

Zon, zee, strand…rust. Zo kan ik mijn vakantie omschrijven. Heerlijk genieten van elkaar, niks moet, weg van de dagelijkse dingen, even tot rust komen. En terugkomend van de vakantie, lekker verkleurd en relaxed, zitten we weer vol energie. Maar de betekenis van ‘rust ‘ kan voor iedereen verschillend zijn. Onlangs mocht ik een familie begeleiden waarvan moeder is overleden. Het woordje ‘rust ‘ kwam meerdere keren naar voren.

“Moeder was al enige tijd ziek en het ging steeds slechter met haar, ze was op een gegeven moment in de war en druk in haar hoofd. Maar nu heeft ze rust.” Dat vertelden de kinderen aan mij toen ik aan kwam. De kinderen vertelden hun verhaal, ze vertelden over hun moeder, wie zij was, wat ze deed en met rust heb ik naar hun geluisterd. “Het klinkt misschien raar, maar wij hebben nu ook rust “, vertelden ze. De zorg die je om je moeder hebt. Je gaat elke week, en later elke dag, naar haar toe om haar de zorg te geven die ze verdiend. Maar ook de zorg over hoe het verder gaat en de zorg of we wel op vakantie kunnen gaan. Die rust hebben de kinderen nu maar het gemis en het verdriet blijft.

In alle rust hebben we de uitvaart besproken. Gelukkig had moeder een wensenboekje ingevuld om zo kenbaar te maken wat ze graag wilde. Moeder hield van de natuur, de geur, de kleuren van bloemen en de bomen. Ze was vroeger ook altijd in de tuin bezig en ze wandelde veel in het bos. Daarom heeft ze gekozen voor rust in de natuur. Ze wilde begraven worden op Natuurbegraafplaats Hillig Meer. Midden in de natuur waar ze zo van hield. Vanwege het mooie weer heeft de familie ervoor gekozen om de plechtigheid in de Boskapel te doen op Hillig Meer. Middenin de natuur werd er gesproken over haar, liefdevol en met de geur van het bos en de geluiden van de vogels om je heen. Een mooi afscheid van een vrouw die rust vond in de natuur, vroeger en nu.

Rust…een woord met meerdere betekenissen…

Voordat het zover is, kun je al eens nadenken over je eigen uitvaartwensen. Het geeft jezelf rust en ook voor je nabestaanden. Een kosteloos informeel adviesgesprek is een goede mogelijkheid om vooraf je uitvaartwensen te bespreken. Er is zo veel meer mogelijk tegenwoordig. Ik help u daar graag mee. Ongeacht waar u verzekerd bent of niet, u heeft de vrijheid om uw eigen uitvaartverzorgster te kiezen.

Voor het maken van een afspraak of voor meer informatie neem dan contact op met 06 – 50 29 18 22 of kijk op de website https://www.anastasiauitvaartbegeleiding.nl

Contact

Anastasia Uitvaartbegeleiding

Pelikaanstraat 153
9404 CL Assen

06 – 502 918 22

E-mail

Ieder kind, ieder mens is uniek
Een unicum
Een eenheid

Ieder kind is een unieke wereld
Ongeacht de duur van het leven
Ongeacht levensstijl
Ongeacht status
Ongeacht afkomst

Ieder sterven is uniek
Iedere dood
Onzegbaar schokkend

Ieder kind
Ieder sterven
Iedere dood
Is onvergelijkbaar

Jij mag ruimte vragen
Aandacht
Voor jouw unieke verhaal

Dat is geen egoïsme
Maar respect voor het unieke leven.

Gedicht van Marinus van den Berg