Skip to content

Navigatie:

Verzekeren

Natura- of kapitaalverzekering of lid van een begrafenisvereniging

Er is onderscheid tussen twee soorten verzekeringen: natura- en kapitaal (somma) verzekeringen. Bij een naturaverzekering wordt in natura uitgekeerd, bij een kapitaalverzekering wordt een bedrag uitgekeerd. Er kan ook een lidmaatschap zijn bij een begrafenisvereniging. Dan wordt er een korting verleend op het totaal bedrag van de uitvaart.

Een naturaverzekering levert normaal gesproken diensten, in ruil voor de betaalde premie. Als u besluit de uitvaart door een ander te laten verzorgen (dit kan geen enkele maatschappij u verbieden), dan keert de maatschappij een bedrag uit in plaats van dat zij zelf de diensten verzorgen.

Bij naturaverzekeringen komt het uit te keren bedrag lang niet altijd overeen met de werkelijke kosten van de uitvaart en moet er veelal bijbetaald worden. Maar als de kosten lager uitvallen dan de verzekering aangeeft, wordt dat bedrag niet uitgekeerd aan de nabestaanden.

Een kapitaal- of sommaverzekering keert het verzekerde bedrag uit aan de nabestaanden of aan de uitvaartondernemer. U bent doorgaans vrij om de uitvaartondernemer te kiezen die u wilt.

Bij een overlijden wordt een bedrag uitgekeerd onafhankelijk van de werkelijke kosten van de uitvaart.

Bij een lidmaatschap van een begrafenisvereniging wordt er een korting gegeven op het totaalbedrag van de uitvaart. Hoeveel deze korting is verschilt per begrafenisvereniging. Veel mensen denken dat ze verzekerd zijn voor een pakket diensten. Dit is al een tijd niet zo. Informeer hiernaar bij uw begrafenisvereniging. Informeer bij uw begrafenisvereniging wat het uitgekeerde bedrag is en wat de korting is.

Hoe of waar u verzekerd bent Anastasia Uitvaartbegeleiding kan voor u de uitvaart verzorgen en indien gewenst kunnen wij voor u de afwikkeling van de polis regelen.

Hoe te handelen?

Het beste is om bij leven al offertes aan te vragen bij diverse uitvaartondernemers in de buurt om te kijken hoe de prijzen van de uitvaartzorg liggen en of er veel verschil is. Een aantal kosten staat vast: crematie, graf, advertentie in de krant. Alle andere kosten zoals vervoer, kistrouwkaarten en diensten van de uitvaartverzorging verschillen per uitvaartonderneming. Afhankelijk van de uiteindelijke kosten en de leeftijd waarop de polis afgesloten wordt kan er beslist worden om toch een polis af te sluiten of om wellicht het geld tijdig op zij te zetten voor als het zover is. Als u al een verzekering hebt is het goed om te weten welke voorwaarden er gesteld worden en wat u uiteindelijk nog moet bijbetalen.

Als u overweegt om een uitvaartverzekering af te gaan sluiten, kunt u het beste een kapitaalverzekering nemen. Deze verzekering keert bij overlijden een geldbedrag uit aan de nabestaanden of aan de uitvaartondernemer. Op die manier bent u het meest vrij in de keuzes en weet u ook precies waar u aan toe bent.

Het is raadzaam tijdig na te gaan voor welk bedrag u precies verzekerd bent of hoeveel middelen u beschikbaar heeft, zodat u of uw nabestaanden niet voor verrassingen komen te staan.

U kunt met ons een afspraak maken, waarbij wij samen met u nagaan hoe u verzekerd bent en wat de kosten zouden zijn op dit moment van een uitvaart zoals u die wenst.

Contact

Anastasia Uitvaartbegeleiding

Pelikaanstraat 153
9404 CL Assen

06 – 502 918 22

E-mail

Ieder kind, ieder mens is uniek
Een unicum
Een eenheid

Ieder kind is een unieke wereld
Ongeacht de duur van het leven
Ongeacht levensstijl
Ongeacht status
Ongeacht afkomst

Ieder sterven is uniek
Iedere dood
Onzegbaar schokkend

Ieder kind
Ieder sterven
Iedere dood
Is onvergelijkbaar

Jij mag ruimte vragen
Aandacht
Voor jouw unieke verhaal

Dat is geen egoïsme
Maar respect voor het unieke leven.

Gedicht van Marinus van den Berg